Zlatavý vývar plný chuti vynikne nejen na svátečním stole. K dokonalosti ho dovede jednoduchý trik

Mnoho hospodyněk ví, jak udělat ten nejlepší vývar. Každá ale bude mít jiný trik, aby dosáhla vyvážené chuti. Vývar, ať se jedná o kuřecí, slepičí, hovězí, nebo zeleninový, je oblíbenou polévkou na celém světě. Dokonce se pořádají i soutěže o nejlepší vývar, kde můžete ochutnat ty nejlepší z nejlepších. Jak ale docílit lahodné polévky u sebe doma?

Díky jednoduchému triku bude vývar aromatický

Vývar milují téměř všichni bez výjimky. Udělat si ho můžete z masem, ale také pouze ze zeleniny. Játrové knedlíčky připravené doma nebo domácí nudle jsou jen některými doplňky, které vývaru dodají chuť. Aromatickou vůni mu ale můžete propůjčit i pomocí jednoduchého triku. Každá babička i maminka mají své triky, jak vývar vylepšit.

Doporučený článek:  Citron pomůže lépe usnout a zrelaxovat se do nového dne

Jestliže se pustíte do vaření, měli byste vědět, jestli vařit maso zvlášť, nebo společně se zeleninou. Spousta lidí to totiž dělá rozdílně. Záleží také na tom, jestli maso vkládáte do studené vody, nebo si počkáte, až bude vřít. Jaká voda je nejvhodnější a proč na tom tolik záleží? Podle toho, do jaké vody maso vložíte, bude výsledná polévka chutnat. Jestli chcete mít aromatickou chuť, můžete maso dát do studené vody.

Zdroj obrázku: Freepik

Chcete mít měkké maso, nebo silnější vývar?

Jestli dáte maso do již vařící vody, budete ho moci použít ještě v jiném jídle. Maso se nebude tak dlouho vařit, bude šťavnaté a chuť se tolik do vývaru samotného nepřenese. V opačném případě, když dáte maso do studené, budete mít sice maso sušší, ale vývar bude mít báječnou chuť i vůni, navíc bude hodně silný. Vařením masa ve studené vodě bude vývar méně čirý.

Doporučený článek:  Průzračně čistá okna bez jediné šmouhy: díky černému čaji to bude hračka

Pomocí sítka odebírejte pěnu, aby vývar nebyl mastný. Přidat pak do něj můžete nejen zeleninu nakrájenou na drobné kousky, ale také nudle nebo játrové knedlíčky. Všechno si navíc můžete připravit sami doma. Na konci připojte ještě bylinky a máte hotový pokrm, kterým potěšíte celou rodinu.

Zdroj: https://www.americastestkitchen.com/cooksillustrated/how_tos/6548-hot-or-cold-water-for-stock