Oloupat uvařené vejce je často náročným úkolem. Skořápky nejde snadno sundat, trápíte se s tím několik minut a jen doufáte, že už bude konec. Představíme vám několik způsobů, jak lze vejce oloupat velmi jednoduše a rychle. S pomocí všech těchto metod sundáte skořápku z vejce během několika vteřin. A budete mít vajíčko připravené k jídlu během chvilky.
Loupání pod vodou
Do misky nalijte vodu pokojové teploty. Vkládejte jedno vejce po druhém, ponořte je do vody a skořápku rozbijte o dno misky. Budete překvapení, jak jednoduše se skořápka dostane z vajíčka a vám zůstane jen krásně čistý a připravený produkt. Tato metoda je asi nejrychlejší ze všech.
Rozmačkat a válet
Tohle je celkem klasická metoda, kterou používá hodně lidí. Vajíčkem poklepejte na více místech o pracovní desku a chvilku ho převalujte z jedné strany na druhou. Tím popraská celá skořápka, kterou potom velmi jednoduše sundáte. Během 20 vteřin bude skořápka pryč.
Vejce ve vodě
Po uvaření vložte vejce do studené vody a vložte ho do lednice. Nechte ho odstát jednu hodinu až čtyři dny. Potom ho můžete velmi jednoduše a rychle oloupat. Ve studeném stavu se velmi snadno skořápka oloupe, a proto si tímto způsobem hodně ušetříte práci i čas.
Foukání vajec
Tato metoda je trochu náročnější a pomalejší. Poklepejte na spodní část. Potom dejte pryč tuto část skořápky. Potom poklepejte na vršek a znovu odloupněte. Nakonec si položte vajíčko k ústům a hodně silně foukněte. Uvařené vajíčko velmi snadno a rychle vyskočí ze své ulity.
Lžíce
Tato metoda je celkem náročná a nemusí být vždy efektivní. Poklepejte na širší část vejce. Odloupněte kousek skořápky a vsuňte pod ní lžíci. Udělejte točitý pohyb a sundejte celou skořápku. Chce to trochu zručnosti a správnou skořápku. Uvidíte, jestli vám to půjde. Vyberte si svůj metodu a vyzkoušejte, která z nich se vám bude líbit nejvíce.
Zdroj: https://eu.usatoday.com/story/money/problem-solved/2023/03/31/how-easy-peel-hard-boiled-egg-hack/11472591002/