Tofu si může zamilovat každý. Jeho univerzální chuť je jako stvořená pro kulinářské umění

Ten, kdo miluje asijskou kuchyni, určitě zná i tofu. Je to potravina zvláštní chuti, kterou buď milujete, nebo ji nikdy nesníte. V posledních letech je oblíbené hlavně křupavé tofu, které si můžete snadno doma udělat a díky tomu si tento produkt zamilujete. Co je vlastně tofu a jak si ho jednoduše připravit?

Chuť není výrazná, zkusit můžete i uzené tofu

Tofu může být pro někoho zklamáním, jiní na něj nedají dopustit a dopřávají si ho opravdu často. Charakteristickým rysem jsou ale i jiné příchutě, které k němu můžete přidat. Aroma si můžete upravit podle sebe a to je jeho velká výhoda. Tofu můžete marinovat, různě ochutit nebo si ho udělat pěkně do křupava. My vám poradíme, jak na to, aby vám tofu zachutnalo.

Doporučený článek:  O čisté čalounění se postaráte i bez speciálního vybavení. Se správným postupem zmizí i největší fleky

Křupavé tofu se těší velké oblíbenosti, protože chutná jinak. Navíc nebudete potřebovat žádné zvláštní nadání, abyste ho zvládli udělat. Ještě předtím, než ho začnete upravovat, ho obalte v bramborové mouce nebo zkuste klidně kukuřičnou. Tím zajistíte, že bude tofu krásně křupavé a bude vám mnohem více chutnat! Pokud ale nechcete mít v kuchyni nepořádek, můžete mouku nasypat do sáčku a k ní vložit tofu. Poté už stačí jen zatřást a máte hotovo.

Zdroj obrázku: Freepik

Křupavé tofu si můžete vylepšit

Pokud vám i takto připravené tofu nebude chutnat, je možné ho samozřejmě ještě vylepšit. Můžete si na něj vyrobit i vlastní omáčku nebo marinádu – nemusíte se přitom omezovat pouze na sójovou omáčku, ale vytvořte si vlastní. Zkuste například limetkovou šťávu s trochou cukru a mletým zázvorem. Tato kombinace je velmi zajímavá a chutná. Pokud máte rádi ostřejší, zkuste přidat i chilli papričku.

Doporučený článek:  Pravidelné odmrazování zvyšuje životnost a účinnost mrazáku

Tofu pak nakrájejte na kostičky – čím menší, tím křupavější budou – nebo můžete i na plátky. První varianta přípravy se hodí na smažení, ta druhá spíše na pečení. Poté ho dejte marinovat do omáčky, obalte v mouce a osmažte na pánvi s rozpáleným tukem. Tofu nemusíte obracet, stačí jen třást s pánvičkou, aby se opeklo ze všech stran.

Zdroj: https://jessicainthekitchen.com/how-to-cook-tofu-101-tips-on-making-the-most-delicious-tofu/