Ovocné mušky vypadají nenápadně, o to větší hrozbou jsou. Nalákejte je do jednoduché pasti

Jakmile jich je mnoho, stávají se skutečnou nepříjemností. Potom začneme rychle přemýšlet, co s nimi udělat a jak se jich zbavit. Ovocné mušky se objevují hlavně v kuchyni, nicméně existuje několik zaručených způsobů, jak se jich zbavit.

Objevují se a mizí rychle

Může se zdát, že ovocné mušky se objeví z ničeho nic. Pokud s nimi dokážete bojovat, mohou rovněž tato malá stvoření i zmizet. Jakmile někde necháme jídlo, které mají rády, začnou se rojit po celé kuchyni v plné síle. Tento hmyz se líhne z vajíček, která jsou okem neviditelná a každá z mušek dokáže naklást až 500 vajíček za svůj krátký život.

Doporučený článek:  Zbavit se nezvaných hostů není vždy snadné. Boj proti švábům a rybenkám ale nemusí být marný

Dříve či později se to může stát každému, že doma objeví tyto nechtěné hosty. Může se zdát, že boj s nimi je marný. To ovšem není pravda a při správném postupu se můžete mušek zbavit už za pár dní. Jedním z nejdůležitějších faktorů je zbavit se zdroje, který je láká. Už podle jejich názvu můžeme vědět, že je to hlavně ovoce. Dávejte si proto pozor na shnilé a zkažené kousky ovoce a zeleniny.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak tedy s muškami bojovat

Prvním krokem při boji s těmito muškami je důkladné čištění. Utírání a čištění pracovních desek, skříněk a podlahy odstraní také mikroskopické zbytky, které mušky přitahují. Mytí ovoce a zeleniny po návratu domů z obchodu může zabránit přinesení vajíček do naší domácnosti. Pravidelně kontrolujte stav ovoce a zeleniny, abyste se včas zbavili hnijících kousků. Nenechávejte láhve a jiné nádoby s alkoholem otevřené. Vůně vína a piva mušky přitahuje.

Doporučený článek:  Jak na nepříjemný zápach a vlhkost v automobilu

Zabalte zbytky jídla do sáčků a pravidelně vyhazujte odpadky, protože tam se mušky rychle množí. Domácí pasti jsou také jedním z dobrých způsobů, jak bojovat s ovocnými muškami. Stačí připravit nádobu s malým množstvím alkoholu nebo kousky ovoce a poté ji zakrýt kuchyňskou fólií, ve které uděláme párátkem malé dírky. Mušky nalákané vůní se potom nebudou moci dostat ven. A nakonec si můžete zkusit zasadit mátu a bazalku jako přirozené odpuzovače tohoto hmyzu.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/how-get-rid-fruit-flies