Jak si vyrobit náramek z gumiček? Naučte se tento jednoduchý způsob

Náramky z gumiček jsou velkým hitem po celém světě, jistě tento oblíbený styl neminul ani vás. Nejvíce oblíbený je tento hit mezi dětmi a dospívajícími adolescenty, baví je především díky možnosti projevení kreativity a vlastnoruční výroby. Jak takový náramek uplést, aby vydržel co nejdéle a mohl zdobit vaši ruku?

Náramek z gumiček je skvělou alternativou v případě, že chcete dětem udělat radost a probudit v nich kreativitu za málo peněz. Tento levný způsob výroby šperků se stal oblíbený mezi dětmi po celém světě, a tak můžete vidět na rukou dětí gumové náramky v nejrůznějších barvách a stylech.

Doporučený článek:  Surfinie poděkují za dostatek slunce, zálivky a živin

Proč jsou tyto náramky tak prospěšné?

Pokud si myslíte, že je tento hit jen dalším zbytečným trendem, pak se mýlíte. Vaše děti totiž při výrobě náramku z gumiček probouzejí svou kreativní mysl i smysl pro logiku. Navíc podporujete i jejich manuální zručnost. Vaše děti se tak zabaví na dlouhou dobu a spolu s jejich vrstevníky mají skvělé téma.

Speciální sady gumiček i tkalcovský stav s háčkem seženete v hračkářství nebo v dalších specializovaných obchodech. Pokud nevíte, zda vaše dítě bude bavit pletení, můžete pro začátek pořídit jen pár barev gumiček a naučit je metodu pletení na prstech nebo na obyčejné tužce.

Doporučený článek:  Účty za elektřinu pomůže snížit chytré používání domácích spotřebičů

Jak vyrobit náramek na prstech?

Barevný náramek z gumiček můžete jednoduše plést i pomocí prstů. Připravte si dvě různé barvy gumiček. Jednu gumičku položte na ukazováček, pak ji otočte a položte na prostředníček. Vytvoříte tak tvar osmičky. Navlékněte si také dvě gumičky a prozatím neotáčejte. Nyní provlékněte spodní smyčku ukazováčkem a nechte ji mezi prsty. Stejný tah opakujte také na prostředníčku. S další gumičkou udělejte stejný tah a přetáhněte ji ze spodní části znovu mezi prsty. Tento krok opakujte do požadované délky a na konci ukončete svorkou.

Doporučený článek:  Vytvořte skutečné teplo domova jednoduchými triky. Hra se světlem a barvami vás bude bavit

Postup se naučíte velmi rychle, pak jen záleží na vaší kreativitě, jak barevné a dlouhé své náramky vyrobíte.