Domácí mražené knedlíky budou vždy po ruce. S jednoduchými triky se neslepí ani nerozpadnou

Nemáte čas na každodenní vaření, ale nechcete se vzdát ani komplikovanějších jídel? Rádi byste svým hostům připravili báječné knedlíky, ale nedokážete si představit, že se vším shonem okolo byste si našli čas na jejich vaření? Pak se vám bude hodit následující návod, jak knedlíky správně zamrazit, aby se neslepily.

Knedlíky zamrazte syrové

Někteří kuchaři se obávají toho, že když zmrazí syrové knedlíky, bude po uvaření těsto tuhé. Jiní zase tvrdí, že je pak vyšší riziko, že se knedlíky rozpadnou. Jak se těmto komplikacím vyhnout? Řešením je blanšírování knedlíků před zmrazením. Připravte těsto a náplň jako obvykle. Pravidla zde uvedená lze aplikovat na sladké i slané pokrmy.

Doporučený článek:  Mnozí patlají na listy rostlin majonézu. Úžasný lesk však není jediné, co přijde

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte trochu soli a lžíci nebo dvě kuchyňského oleje. Knedlíky vložte do vroucí vody a po třiceti vteřinách je vyjměte děrovanou naběračkou. Knedlíky ideálně rozdělte na několik částí, aby ve vodě žádný z nich nebyl příliš dlouho. Dejte knedlíky na plech vysypaný moukou nebo lehce potřený olejem. Můžete použít i pečicí papír. Důležité je, aby se knedlíky navzájem nedotýkaly, jinak by se mohly slepit.

Zdroj obrázku: Freepik

Zamrazte jednotlivé porce

Plech s knedlíky dejte do mrazáku, až když úplně vychladnou. Po dvou hodinách budou natolik zmrzlé a tvrdé, že je můžete vložit do sáčku nebo do krabiček určených ke zmrazení. Každé balení popište datem zmrazení a případně i typem náplně, abyste přesně věděli, co se uvnitř nachází a které z nich je třeba spotřebovat nejdříve. Až budete knedlíky potřebovat, vytáhněte je z mrazáku a klasicky uvařte.

Doporučený článek:  Zelený chřest je vhodným doplňkem jarního jídelníčku

Čas vám ušetří i to, když si těsto na knedlíky připravíte den předem, je to ale poněkud riskantní. Základem je dokonalé těsto, které je měkké a pružné. Záleží ale také na jeho správném uložení. Pokud uděláte chybu, těsto bude tvrdé a knedlíky nezkřehnou. Mnohem lepší je připravit si předem náplň, která v lednici vydrží klidně i den nebo dva.

Zdroj: https://foodsgal.com/can-you-freeze-dumplings/