Mražení pečiva má jednoduchá pravidla. Po vytažení bude jako čerstvé

Uchovat pečivo po dlouhou dobu je velmi důležité, abyste na něm nepřicházeli o peníze. Proto se musíte naučit, jak ho správně zmrazit, rozmrazit a kdy ho sníst. Pro každého, kdo chce ušetřit na svém pečivu, je tento proces velmi důležitý. A jestli žijete na vesnici, jistě si nechodíte do obchodu pro rohlíky a chléb každý den. Také proto musíte vědět, jak postupovat.

Správný obal je důležité

V první řadě se soustřeďte na obal, který používáte. Musí se jednat o vzduchotěsné plastové obaly, sáčky nebo krabičky. Musíte se ujistit, že se k pečivu nedostane žádný vzduch, protože jinak se mráz dostane příliš hluboko do těsta a poté bude chutnat hrozně.

Doporučený článek:  Tabletu do myčky lze využít také do pračky. Spotřebič vyčistí a prodlouží jeho životnost

Napište si datum

Na každý kousek, který dáváte do mrazáku, na něj napište datum zmražení. Díky tomu se vyhnete situaci, kdy budete mít více stejných druhů v mrazáku a nebudete tušit, který je starší. Nenechte se oklamat, protože mrazák není místo, kde můžete nechat potraviny nekonečně dlouho.

Zdroj obrázku: Freepik

Mrazák použijte jen jednou

Rozhodně nedávejte pečivo zmrazit několikrát. Jakmile to jednou uděláte a rozmrazíte ho, musíte ho sníst nebo vyhodit. Opakované mražení není dobré prakticky pro žádné potraviny, protože narušíte jejich strukturu a můžete probudit některé (nebezpečné) bakterie k životu.

Doporučený článek:  Postrach všech koupelen už vás děsit nemusí. S plísní si poradíte i bez agresivní chemie

Jak pečivo správně rozmrazit?

Máte dvě možnosti. Zmražené pečivo vložte do lednice nebo jednoduše na pracovní desku v kuchyni. Rozmražení při pokojové teplotě je nejlepší věc, jakou můžete udělat. Rozhodně nepoužívejte mikrovlnnou troubu, pokud to nebude nezbytně nutné.

Nečekejte příliš dlouho

Na spotřebování potravin nečekejte extrémně dlouho. Můžete ho zmrazit na pár týdnů, ale myslete na to, že studený vzduch hodně ovlivňuje jeho kvalitu. Jakmile tam bude příliš dlouho nebo ho špatně rozmrazíte, můžete ho okamžitě vyhodit. A peníze tím neušetříte. Myslete na tyto zásady a budete mít klid.

Zdroj: https://order.sugarbloombakery.com/pages/store-and-reheat