Některá jídla byla v historii určena pouze pro chudé, protože si nic lepšího nemohli dovolit. Mnoho z těchto surovin nebo pokrmů se dnes servíruje i v nejlepších restauracích a považují se za skutečné pochoutky. Podíváme se na čtyři pokrmy, které jsou extrémně populární, ale v minulosti se na ně pohlíželo jako na jídlo pro chudinu.
Domácí sádlo
Chléb se sádlem je v posledních letech velmi oblíbený na venkovských stolech nejen na svatbách. Můžete si ho zakoupit v obchodě, ale také na farmách, trzích nebo si ho můžete vyrobit doma, jestli si kupujete alespoň polovinu prasete. Sádlo nejlépe chutná s plátkem kyselé okurky a investice do domácího sádla se vám rozhodně vyplatí. Bude mít zcela jinou chuť, strukturu i zdravotní benefity.
Bramborové knedlíky (noky)
Noky či italsky gnocchi se vyrábí z brambor a v minulosti se jednalo o velmi levné jídlo, které bylo určeno chudým lidem. Brambory byly vždy dobře dostupné a levné. Dnes jsou gnocchi velmi populární a najdete je téměř v každé restauraci v Čechách. Podávají se s omáčkami nebo špenátem. Vyrobit si je přitom můžete jednoduše doma, anebo si je zakoupit v jakýchkoli potravinách.
Bruschetta s rajčaty
Další pochoutka je také italská. Jde o chléb s rajčaty a olivovým olejem, který původně jedli chudí farmáři. Dnes si ji můžete udělat doma, ale často ji najdete jako předkrm v kvalitních restauracích po celém světě. Přitom jde o velmi jednoduchou svačinku, kterou si připravíte během chvilky a nebude vás ani v dnešní době stát žádné velké peníze.
Dýňová polévka
Dýňová polévka byla vždy známá jako něco obyčejného a nevýrazného. Za to nemůže dýně, ale recepty. Dnes si můžete doma připravit vynikající polévku s kokosovým mlékem, smetanou, zázvorem a dalším exotickým kořením, které jí dají tu správnou chuť. Garantujeme, že si dýňovou polévku zamilujete, a přitom na ni nepotřebujete téměř žádné suroviny.
Zdroj: https://www.buzzfeed.com/hannahloewentheil/cheap-foods-better-than-expensive-version