S našimi triky rozmrzne máslo bleskovou rychlostí. Za pár vteřin bude měkké

Máslo je potravina, kterou můžete mít v lednici několik měsíců, ale můžete ji také zamrazit. Určitě znáte situace, kdy si chcete namazat krajíc chleba, ale bohužel vám došlo máslo. Použít můžete to, které vytáhnete z mrazáku, ale nejdříve ho musíte nechat trochu povolit. Zmrzlé máslo se nedá nakrájet ani rozmazat. Jak to ale udělat, pokud nechcete čekat moc dlouho?

Jak rychle máslo rozmrazit? Zkuste naše tipy

Pokud je kostka másla tvrdá a zmrzlá, můžete ji pomocí jednoduché metody rozmrazit během několika minut. Bude k tomu stačit předehřátá miska. Nalijte vroucí vodu do misky, počkejte několik vteřin, poté vodu vylijte, do misky dejte máslo a počkejte, až trochu povolí. Poté už bude snadné namazat ho na chleba.

Pomoci může také horký nůž. Ten se používá především na krájení velkých kusů sýra, protože tím, jak je horký, snadno povrchem klouže a navíc se nebude ani lepit na surovinu. Jestli nechcete rozmrazovat celou kostku másla, ale potřebujete jen kousek, můžete ho nakrájet také horkým nožem. Můžete si tak dát bokem jen takový kousek másla, který budete potřebovat.

Zdroj obrázku: Freepik

Měkké máslo je vhodné na pečení dezertů

V mikrovlnné troubě můžete také máslo rychle rozmrazit, nebo alespoň nechat povolit, aby bylo měkčí. Hodí se to především v případě, kdy potřebujete péct. Mikrovlnka bude tím nejlepším řešením, navíc bude máslo měkké během několika vteřin. Dávejte si ale pozor a hlídejte čas, protože jakmile bude máslo v mikrovlnce o trochu déle, může se úplně rozpustit.

Máslo ale nikdy nedávejte do mikrovlnky na plný výkon, protože se může stát, že mikrovlnka bouchne a může vyhořet. Pokud tedy víte, že budete péct, můžete máslo z lednice nebo mrazáku vytáhnout o několik desítek minut dříve, aby stihlo povolit při pokojové teplotě. Máslo, pokud je opravdovým máslem, je velmi zdravá potravina, která se hodí nejen na chléb, ale tak na pečení.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/3-ways-to-soften-butter-quickly-and-easily-54814