Správně skladovaný sýr vydrží o mnoho déle. Nezplesniví a jeho chuť bude stále výborná

Žlutý sýr patří mezi oblíbené pochoutky. Hodí se nejen do sendvičů, ale lidé si ho strouhají například na špagety nebo se s ním zapékají těstoviny. Při nesprávném skladování v lednici ale můžete být zklamaní, protože nejenže se zhorší jeho kvalita, ale také si na něm už tolik nepochutnáte. Jak sýr skladovat, abyste si jeho čerstvost mohli vychutnat ještě déle?

Jak skladovat sýr, aby déle vydržel?

Pokud chcete zachovat lahodnou chuť sýru, budete si muset pořídit krabičky, do kterých ho budete zavírat, a poté skladovat v lednici. Pokud ho necháte v lednici otevřený, velmi rychle okorá. Také ztratí chuťové vlastnosti a poznáte to i na jeho barvě, že není něco v pořádku. Sýr pak v lednici dávejte do nižší nebo střední police, protože tam bývá chladněji.

Musí být ve vzduchotěsném obalu nebo ho dejte do nádoby, která jde snadno zavřít. Nedávejte ho do blízkosti potravin, které jsou aromatické, protože do sebe jejich aroma snadno vtáhne a to už nepůjde nijak napravit. Sýr by měl vonět jako sýr, a ne jiná surovina. Také sýru ale můžete prodloužit jeho čerstvost.

Zdroj obrázku: Freepik

Dejte sýru vyniknout nejen jeho vzhledem

Aby vám sýr chutnal dlouho, je vhodné ho například potřít trochou olivového oleje. Nesmíte to s ním ale přehnat. Poté ho můžete uložit do lednice. Olivový olej se používá v případě, že máte sýr už načatý, ale celý ho nesníte. Po pár dnech si ho ale stále budete moci vychutnávat. Pokud chcete minimalizovat riziko toho, že bude sýr plesnivět, můžete si pomoci také jedním trikem.

Do misky na sýr byste měli položit jednu kostku cukru. Ta totiž snadno vsákne nadbytečnou vlhkost a sýr plesnivět nebude. Pokud doma nemáte cukr, můžete použít také hrubozrnnou sůl, kterou vložíte do nádoby se sýrem. Efekt je zaručený a budete mít jistotu, že nějakou dobu ještě sýr vydrží čerstvý. Teď už stačí jen popřát dobrou chuť!

Zdroj: https://www.thecheeselover.co.uk/how-to-store-cheese/