Třešňové listy dodají nakládaným okurkám správnou křupavost

Nakládané okurky jsou jednou z velmi oblíbených pochoutek téměř každého Čecha a těhotných žen. Zavaření okurek je velmi jednoduché, ale ne každý přesně ví, jaké suroviny by měl do sklenice přidat, aby dosáhl dokonalé křupavosti a tvrdosti okurek. Základem jsou samozřejmě kvalitní okurky určené pro zavařování, ale potřebujete znát i správnou metodu.

Způsob, jak si užít křupavých nakládaných okurek

Nakládané okurky skvěle chutnají, ale jsou také velmi zdravé a prospěšné pro střevní mikroflóru a pomáhají k produkci trávicích enzymů. K okurkám můžete přidat různé koření. Jestli chcete mít pevné a křupavé okurky, nesmíte zapomenout na jednu určitou surovinu. Jedná se o třešňové listy. Možná jde o netradiční přídavek, ale pomůže vám dosáhnout křupavých okurek.

Doporučený článek:  Zázračná řeřicha vyroste za jediný týden. Na parapetu ji lze pěstovat po celý rok

Třešňové listy samozřejmě nejsou jedinou podmínkou pro křupavé nakládané okurky. Celý proces nakládání musíte provést správně, což může být pro mnoho lidí přímo uměním. Pamatujte na to, aby sklenice a víčka byly dokonce čisté. Stejně tak je musíte důkladně uzavřít, aby se dovnitř nedostaly žádné bakterie, které by mohly vaše okurky zničit.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na nakládané okurky

Na výrobu vynikajících nakládaných okurek potřebujete 1 kilogram okurek, 2 litry vody, 2 polévkové lžíce soli, 30 gramů křenu, 6 stroužků česneku, 3 snítky kopru a několik listů třešně. Jak vidíte, nepotřebujete toho mnoho. Nezapomeňte na vhodné nádoby a víčka, do kterých budete okurky zavařovat a také na vhodné místo, kde je budete skladovat.

Doporučený článek:  Ocet vyčistí žehličku zvenku i zevnitř. S připáleninami si poradí jedlá soda

Okurky důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte pár hodin namočené v míse se studenou vodou. Na dno každé sklenice dejte třešňové listy, kopr, česnek a kořen křenu. Poté do sklenice vložte okurky a těsně je naplňte. Vše zalijte převařenou vodou. Sklenici pevně zavřete a postavte ji dnem vzhůru na několik hodin. Po týdnu budete mít připravené nakládané okurky s nízkým obsahem soli. Po 3 týdnech z nich budou nakládané okurky.

Zdroj: https://www.themediterraneandish.com/quick-pickled-cucumber-recipe/