5 potravin, které vedou přímo k rakovině: vyřaďte je z jídelníčku ještě dnes

Vědci a odborníci na zdravou stravu již dávno prokázali, že zdravý jídelníček je důležitý pro prevenci rakoviny. Konzumace ovoce a zeleniny a vyhýbání se alkoholu a stimulantům vám může pomoci se zdravím celého organismu. Existují potraviny, které podporují vznik rakoviny, a měli byste se jim vždy vyhýbat a vyřadit je ze svého jídelníčku. O které potraviny se jedná?

Bílý cukr a uzené maso

První položka na tomto seznamu nikoho nepřekvapí. Cukr je pro tělo velmi škodlivý a často se nazývá „tichým zabijákem“. Způsobuje nadváhu, obezitu a mnoho dalších onemocnění. Skrývá se přitom i v produktech, u kterých bychom to nečekali (v kečupu, konzervovaném ovoci, jogurtech, chlebu nebo uzeninách).

Doporučený článek:  Nohy toho o zdraví prozradí víc, než mnozí tuší. Jediný pohled může stanovit diagnózu

Rakovinu podporuje také konzumace zpracovaného masa, jako jsou slaniny, klobásy, šunky nebo uzené maso. Obsahují totiž velké množství soli a konzervačních látek. Ty zvyšují riziko vzniku rakoviny, a proto se vyplatí jejich konzumaci omezit na minimum.

Zdroj obrázku: Freepik

Bílá mouka a brambůrky

Lepek, těstoviny a bílá mouka mají za následek rychlejší přibírání na váze. Všechny produkty z bílé mouky byste měli jíst s mírou. Nadměrná konzumace může vést k cukrovce i rakovině. Až budete kupovat pečivo nebo těstoviny, dívejte se vždy po celozrnných produktech.

Doporučený článek:  Dejte věčnému odkládání sbohem. S prokrastinací zatočí dobrý plán a motivace

Brambůrky nejsou zdravé. To víme všichni. Obsahují obrovské množství soli a konzervantů. Nadměrná konzumace může podpořit nadváhu, vysoký krevní tlak i cholesterol. Díky smažení o vysokých teplotách byly brambůrky již v 90. letech označeny jako karcinogenní.

Sycené nápoje

Sycené nápoje na tomto seznamu nemohou chybět. Obsahují velké množství fosfátů, bílého cukru a chemikálií, barviva, sladidla a umělá aromata. Všechny tyto složky se řadí mezi karcinogeny. Často obsahují také aspartam, který může vést k nevolnostem, ztrátě paměti nebo chuti. Navíc je také považován za silný karcinogen.

Zdroj: https://www.aetnainternational.com/en/about-us/explore/fit-for-duty-corporate-wellness/cancer-causing-foods-cancer-fighting-foods.html