Místo do lékárny se vyplatí zajít na zahradu. Najdeme tam pomoc téměř na každý problém

Už naše babičky věděly, co mají použít, pokud je trápily bolesti v krku nebo měly rýmu. Dříve neměly tolik možností, a proto spoléhaly na vlastní úsudek a zkušenosti, které měly nejen s bylinkami, ale také různými potravinami, které používaly k léčbě rozmanitých onemocnění. Funguje to samozřejmě i dnes, ale my raději sáhneme po klasických lécích.

Co jíst, abyste podpořili svou imunitu?

Jaké potraviny naše babičky používaly, aby si udržely dobré zdraví a podpořily imunitu? Jednou z nich je černý rybíz. Je to ovoce, které je bohaté nejen na vitamin C, ale najdete v něm také vitamin A, který chrání oči například před šedým zákalem. Obsahuje také minerály, jako je draslík, železo nebo vápník. Navíc je tu i vláknina, která dodá pocit sytosti a zároveň pročistí střeva.

Doporučený článek:  Bez šálku kávy nebo čaje si málokdo představí dokonalé ráno. Pro tělo jsou přitom pohroma

Černý rybíz působí jako přírodní lék na nachlazení a má také protizánětlivé vlastnosti. Vyplatí se ho tedy používat na podporu imunity. Využít můžete i listy, které kromě minerálů obsahují také organické kyseliny. Černý tuřín sice není tolik známou surovinou, ale vyplatí se ho používat v případě, že máte problémy s trávicím traktem nebo trpíte na časté kašle. Reguluje dokonce hladinu cholesterolu.

Zdroj obrázku: Freepik

Zelí nebo červená řepa podpoří vaše zdraví

Bílé fazole obsahují nejen rostlinné tuky, ale také bílkoviny nebo sacharidy a vitaminy. Jsou vhodné také v případě, že máte zvýšené riziko rakoviny, cukrovky nebo srdečních chorob. Jsou bohaté na lecitin, který zlepší soustředění a celkovou paměť. Fazole se budou hodit také v případě, že se chystáte zhubnout, protože nastartují metabolické procesy. Fazolemi se navíc kompletně pročistíte.

Doporučený článek:  Zelenina je zdravá, tyhle druhy ale ledviny nenávidí. Nadměrná konzumace je může poškodit

Zelí patří mezi nejlevnější druhy zeleniny, přitom je bohaté na kyselinu listovou a další látky, které podpoří nejen činnost mozku. Pravidelnou konzumací můžete zabránit vzniku rakoviny plic, zelná šťáva se zase bude hodit lidem, které mají žaludeční vředy. Zkusit můžete i šťávu z červené řepy, která má také spoustu zdravotních výhod. Mezi ně patří ochrana před viry a bakteriemi, ochrání také před vysokým krevním tlakem.

Zdroj: https://www.newlifeonahomestead.com/superfoods/