Nikdo z nás nechce investovat své peníze do pečiva, které za chvilku vyhodí. Všichni bychom si měli kupovat jen tolik pečiva, kolik jsme schopní sníst. Naštěstí se můžete naučit pár triků, jak prodloužit životnost svého chleba. Není na tom nic složitého, ale musíte na to (hlavně na začátku) trochu myslet. Možná některé z těchto metod již používáte.
Chladná a suchá místa
Pečivo byste měli skladovat vždy na chladném a suchém místě. Ideální teplota je mezi 18 až 21 stupni. Nedávejte ho do lednice, kde je vysoká vlhkost. Místo toho zvolte suché místo, na kterém bude vhodná teplota. Uvidíte, že chléb vydrží po mnohem delší dobu.
Speciální místo
Na trhu najdete speciální chlebové skříňky, které můžete používat pro uložení pečiva. Uvnitř bude pečivo chráněné před vlhkostí a zároveň tam dobře cirkuluje vzduch. Díky tomu bude chléb neustále čerstvý, i když ho budete skladovat delší dobu. Musíte ale myslet na to, že tam chléb nevydrží věčně.
Papírový obal nebo utěrka
Nemáte-li doma chlebník, poslouží vám také papírový obal nebo utěrka. Papír absorbuje přebytečnou vlhkost a brání pečivu, aby ztvrdlo. Stejně tak bude fungovat také látková utěrka. Díky tomu můžete použít i věci, které máte po ruce a nemusíte si kupovat žádné další předměty jen kvůli skladování chleba.
Správné umístění chleba
Vždy, když ukládáte chléb do skříňky nebo jinam. Pokládejte ho vždy odříznutou částí dolů. U krájeného chleba tohle nebude fungovat, ale v případě celého pečiva ho vždy pokládejte naříznutou částí k zemi. Vydrží vám mnohem déle a také bude čerstvý po delší dobu.
Pomoc mrazáku
Máte doma větší množství pečiva a víte, že ho nestihnete sníst? Uložte si přebytečné množství do mrazáku. Tyto produkty z mrazáku budou chutnat stejně dobře jako čerstvé z obchodu. A nebudete je muset zbytečně vyhazovat. Nebojte se a využijte svůj mrazák naplno.
Zdroj: https://www.businessinsider.com/guides/kitchen/how-to-store-bread